Hvordan

Kompressionsmanchetterne består af  overlappende luftkamre.

Luftkamrene i manchetten fyldes og tømmes med luft gradvist. Dette skaber en dynamisk bevægelse, der skånsomt masserer.

Denne massage hjælper med at føre den ophobede lymfevæske væk fra de berørte områder. Dette reducerer hævelser og lindrer gener.

I manchetterne er der 12 til 40 overlappende luftkamre. Hvert enkelt luftkammer er fikseret, så de ikke forskydes, når manchetten fyldes med luft.

 

Manchetterne kan tillige justeres i størrelse med lynlåse, velcro, stropper eller kiler.

 

Præterapi er et unikt indledende program, som intensivt bearbejder kroppens centrale områder. Formålet er, at forberede det centrale lymfesystem til at optage lymfevæske fra perifere områder.

Programmet er basseret på principperne i den manuelle lymfedrænage, som begynder centralt. Principperne er vigtige for alle typer af ødem, men særligt vigtigt når lymfesystemet er dysfunktionelt.

Trykket er fastindstillet til 40 mmHg og programmet varer i 10-15 min alt efter manchettens størrelse.

Sequential er et hovedprogram som fylder manchetternes luftkamre i perifer til central retning. Når alle luftkamre er fyldt med luft, lettes trykket og der er en kort pause, inden inflationen starter forfra igen.

Dette program holder trykket i længst tid i de perifere luftkamre. Derfor er det velegnet til personer, der behøver længere tids perifer kompression samt mere intensiv kompression i hele manchetten.

Wave er et andet hovedprogram. Her fyldes manchettens luftkamre i perifer til central retning som en ”bølge”. Når ”bølgen” har bevæget sig hele vejen til luftkammeret tættest på kroppens midte, lettes trykket og der er en kort pause inden inflationen starter forfra igen. Når ”bølgen” bevæger sig op ad legemsdelen, er der altid flere luftkamre fyldt samtidigt for at give kompression i tilstrækkeligt tid, for at lymfesystemet kan håndtere den ødematøse væske, og forhindre tilbageløb.

Dette program komprimerer et mindre område ad gangen, derfor er det velegnet til personer, som ikke har brug for lang tids perifer kompression eller personer med smerter.

Postterapi er et afsluttende program. Programmet giver fokuseret kompression i et valgt område enten centralt, medialt eller perifert.

Postterapi afsluttes med to Wave inflationer.

Webinarer

Nogle oplysninger er kun beregnet til sundhedspersonale Klik her og bekræft, at du er sundhedspersonale.

Ja, jeg er sundhedspersonale

1. Fibrose – 14. maj 2020

Karen Ashforth, USA, Californien – Lymfødemterapeut.
Leder en hospitalsbaseret ambulant klinik, samt driver en privat behandlings- og konsulentpraksis med fokus på lymfødembehandling. Ofte brugt foredragsholder på internationale kongresser.

I dette webinar gives information om, hvordan man som behandler kan give den enkelte borger med Lymfødem ideer/tips til at passe sit lymfødem hjemme, når klinikbesøg ikke er muligt under Coronapandemien.

Nogle oplysninger er kun beregnet til sundhedspersonale Klik her og bekræft, at du er sundhedspersonale.

Ja, jeg er sundhedspersonale

2. Komplekse problemstillinger ved brystkræftrelateret lymfødem – 16. november 2020

Leisli Bel, USA, Vermont – Lymfødemterapeut.
Ejer og leder af privat klink i over 30 år.
Behandler kræftrelateret senbivirkninger herunder Lymfødem.
Karen Ashfort, Californien, USA. – Lymfødemterapeut.
Leder en hospitalsbaseret ambulant klinik, samt driver en privat behandlings- og konsulentpraksis med fokus på lymfødembehandling. Ofte brugt foredragsholder på internationale kongresser.

I dette webinar informeres om komplekse problemstillinger ved brystkræftrelateret lymfødem.

Nogle oplysninger er kun beregnet til sundhedspersonale Klik her og bekræft, at du er sundhedspersonale.

Ja, jeg er sundhedspersonale

3. Lymfesystemets funktion, kronisk ødem og Lympha Press – 3. november 2020

Sue Mellgrim, Sverige – Sygeplejerske, medicinsk lymfødemterapeut og konsulent. Ejer af Lymfterapi Norrort – Diagnosecenter for kroniske ødem i Sverige.
Pernille Krogh, Danmark – Produktchef for Lympha Press i Danmark, Sverige og Finland.
Margretha Haag, Sverige – Formand for det svenske ødemforbund (SÖF).

I dette webinar er information omhandlende lymfesystems funktion, forskellige former for kronisk ødem samt behovet for manuel lymfedrænage (MLD) og avanceret kompresionsbehandling. Ligeledes en konkretisering af forskellige Lympha Press produkter herunder gennemgang af Lympha Press Optimal V2.
Webinaret henvender sig til borgere, som har brug for eller i forvejen anvender Lympha Press som hjælpemiddel i eget hjem.

Har du spørgsmål?
Kontakt os allerede i dag

Du er altid velkommen til at kontakte Apodan A/S ved at ringe eller skrive til os på nedenstående kontaktinfo. Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe.

Tlf.: +45 32 97 15 25

Mandag-Torsdag 8:00-16:00
Fredag 8:00-15:00
Helligdage og weekender lukket

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.