Apodan
Vi holder lukket mellem jul og Nytår. Bemærk venligst at varer først bliver sendt afsted i det nye år.

International Lymfødemdag - lad os male dagen blå

05-03-2021

Den 6. marts 2021 er der International Lymfødemdag og Apodan vil gerne markere dette ved at gøre opmærksom på den kroniske lidelse lymfødem. Så lad os male dagen blå !

Lymfødem er en kronisk lidelse, der opstår, fordi funktionen i lymfesystemet er nedsat, og viser sig som en vedvarende hævelse af især arme og/eller ben. Det kan også opstå andre steder på kroppen.

Lymfødem kan diagnosticeres som primært – eller sekundært lymfødem.
Den primære kan være medfødt eller opstå, uden at man finder årsagen.
Den sekundære, som er den mest almindelige form, kan opstå efter en operation, strålebehandling eller en infektion. Den rammer især brystkræftpatienter, men tilstanden kan også ramme mange i forbindelse med kræft i underlivet og prostatakræft. En anden stor gruppe, der kan rammes af sekundær lymfødem, er mennesker med dårligt tilbageløb i venerne.

Lymfødem er en af de hyppigst forekommende senfølger efter kræftbehandling, og det skønnes at kræftbehandling er årsag til sekundært lymfødem hos mellem 50-75% af alle lymfødempatienter i den vestlige verden.

Til trods for at lymfødem burde være en vigtig komponent i den rehabiliterende indsats, er området stadig en ukendt diagnose for mange.

Borgere med symptomer på lymfødem skal søge læge ved de første symptomer. Det professionelle sundhedspersonale skal diagnosticere, så behandlingen for den enkelte borger kan iværksættes hurtigst muligt mod den bedste effekt.

Apodan er leverandør af Lympha Press produkter på det danske og svenske marked. Vi leverer til sygehuse, private klinikker, hjælpemiddelcentraler og ud til den enkelte borger. Lympha Press er kompressionsudstyr, som består af kompressionspumpe og manchet, som er tilpasset den enkelte borger og dennes behov. Ved regelmæssig anvendelse af Lympha Press lindres de kroniske gener ved lymfødem, hvilket muliggør en funktionsforbedring. Dette øger livskvaliteten og dagligdagen bliver lettere for den enkelte borger.

International Lymfødemdag
På den Internationale Lymfødemdag sættes der fokus på lymfødem og som patient kan du også være med til at gøre opmærksom på Lymfødem. Du kan bl.a. dele din historie på https://learn.regfox.com/2021-wld-share-your-story.
Du kan også gøre som Apodan og male dagen blå ved at tage noget blåt på. Du har måske en blå kompressionsstrømpe eller ærme du kan vise frem. Patientforeningen DALYFO har også samlet en række andre forslag på deres hjemmeside.

Så lad os male dagen blå, med en solskinsstribe på og vælge lyset frem for skyggen*)
Lad os kaste lys på Lymfødem og støtte op om den Internationale Lymfødemdag sammen.

Læs mere på https://lymphaticnetwork.org/wld/ om den Internationale Lymødemdag og på patientforeningens DALYFO’s hjemmeside https://dalyfo.dk/.

 

Citat fra sangen ”Regnvejrsdag i november/Jeg vil male dagen blå” af Pia Raug|Ebba Munk”.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies. Ok!
>>