Apodan

Amning skal ikke gøre ondt Nursicare: lindrer smerter - forebygger og reducerer inflammation - behandler sår og revner

09-07-2019 Amning livetsommor bedrebarsel gravid

 

Oplever du smerter under amning?

Har du fået sår og revner på brystvorterne i forbindelse med etablering af amning?

Det er du ikke ene om.

 

Smerter, sår og revner på brystvorterne er den mest udbredte årsag til, at mange mødre vælger at stoppe tidligt - og før ønsket - med at amme sit barn.

Amning skal ikke gøre ondt! Det er vigtigt, at mor lytter til sin krop, mærker efter og reagerer, så snart der opstår ømhed/smerter på brystvorterne, for det er tegn på, at noget ved amningen bør korrigeres. Sår og revner kan udvikles på ganske kort tid, kan blive ekstremt smertefuldt og kan gøre amningen til alt det, man ikke havde forestillet sig…

- det kan undgås!

 

Nursicare er et terapeutisk brystindlæg udviklet af professionelle sårbehandlere og målrettet til det ammende bryst - det bedste valg til lindring af ømhed og smerter og behandling af sår og revner på brystvorterne.

Nursicare løser ikke årsagen til, at smerter, sår og revner opstår, men kan med stor fordel gå hånd-i-hånd med professionel ammevejledning.

 

Ved afklaring af årsagen til, at smerter, sår og revner udvikles, skal der bl.a. være fokus på barnets sutteteknik.
Utilstrækkelig eller forkert sutteteknik kan på meget kort tid medføre sår og revner på brystvorterne.

Derudover er det væsentligt, at barnets position ved brystet er hensigtsmæssigt ift at få et godt greb på brystet, men også for, at barnet stimulerer hele brystet – dette kan gøres ved at veksle mellem forskellige ammestillinger i løbet af døgnet. Hvor mange af disse stillinger kender du?  

  • Den klassiske
  • Laid back (dejlig afslappende for mor og giver barnet mulighed for et godt og naturligt tag, win-win)
  • Tvillingestilling (god, når man skal stimulere/tømme brystet, eller hvis du har født ved kejsersnit – kræver faktisk ikke, at man har fået tvillinger :-)
  • Den krydsede ammestilling (også god ved meget små børn)
  • Den liggende (fantastisk om natten – og også for mor, der har født ved kejsersnit)

Læs mere om stillinger og sutteteknik på www.ammenet.dk


Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies. Ok!
>>